Презентація книги українського військового діяча, керівника Головного штабу УНСО Валерія Бобровича «Щоденник сотника Устима» в ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей»

16 травня, у рамках роботи з національно-патріотичного виховання молоді, в ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей» відбулася презентація книги українського військового діяча, керівника Головного штабу УНСО Валерія Бобровича «Щоденник сотника Устима».

     Перед презентацією видання, у рамках зустрічі, на яку також завітав начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, для учнів ліцею та старшокласників місцевої школи військово-патріотичний гурток «Захисник» профтехзакладу провів показовий виступ з демонстрацією елементів військової підготовки.

     На початку заходу присутні переглянули відеоролик з автентичними фотографіями тих часів про війну в Абхазії.

     Валерій Олегович, спілкуючись з присутніми учнями, розповів про епізоди збройних сутичок з ворогом, про своїх військових побратимів, взаємодію з грузинськими збройними силами.

     Присутні учні з цікавістю прослухали розповідь ветерана та мали можливість отримати відповіді на свої запитання.

     Звертаючись до присутніх, Валерій Данилевський відзначив незламний патріотичний дух Валерія Бобровича, наголосивши, що його життя та книга, зокрема, є дороговказом для нинішніх та прийдешніх поколінь патріотів України: «Я багато бачив таких книжок, які впливають на людей саме що стосується творення їхнього світогляду. Для мене книга «Щоденник сотника Устима» є другою книгою поряд з «Холодним Яром» Юрія Горліса-Горського».

  • -Основа буття є не матеріальною, а духовною. Сьогодні у нас захід пов'язаний з духовним – патріотизмом, почуттям гордості за свою Батьківщину. Книга Валерія Бобровича для мене стала надзвичайно важливою, адже відчувається, що вона написана патріотом великої сили волі та великого патріотизму, - наголосив Валерій Вікторович.

На згадку про зустріч Валерій Вікторович передав автору оберіг, виготовлений учнями закладів освіти Черкащини, а також вручив подяку управління освіти і науки ОДА за здійснення виховної роботи серед молоді.

     Також в бібліотеку закладу було передано примірники книги «Щоденник сотника Устима» з автографом Валерія Бобровича.

У якості мистецького дарунку гостям пролунали патріотичні пісні у виконанні учнів Іркліївського професійного аграрного ліцею.

Довідково:

     Валерій Олегович Бобрович – український військовий діяч, керівник Головного штабу УНСО, заступник Голови партії УНА-УНСО, член Проводу партії. У 1992—1993 р. брав участь у бойових діях на Кавказі як командир окремого батальйону УНСО «Арго». Нагороджений орденом «Вахтанга Горгасалі» ІІІ ступеня.

     У книзі «Щоденник сотника Устима» автор ділиться з читачем спогадами та своїм баченням подій, з яких складається новітня історія Грузії. Як учасник протистояння, що був нагороджений державною нагородою Грузії — Орденом Вахтанга Горгасалі III ступеню, пан Валерій, висловлює власну думку про те,що трапилося з Грузією, та що спричинило страшні наслідки для грузинського народу. Грузія не змогла уникнути кривавого конфлікту з Росією, який був інспірований після розпаду Радянського Союзу. Ці невирішені з того часу проблеми і призвели до трагічних подій у серпні 2008 року.

b2ap3 large DSC 3232 1

b2ap3 large DSC 3235

b2ap3 large DSC 3236

b2ap3 large DSC 3243

b2ap3 large DSC 3268

b2ap3 large DSC 3270

b2ap3 large DSC 3274

b2ap3 large DSC 3283

b2ap3 large DSC 3292

b2ap3 large DSC 3307

b2ap3 large DSC 3313

b2ap3 large DSC 3316

on 20 травня 2019
Перегляди: 406