Профорієнтаційний тренінг з популяризації робітничих професій серед учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти

З 09.12.2019 по 13.12.2019 педагогічними працівниками ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей» проведено тренінг профорієнтаційного спрямування з популяризації робітничих професій «Світ професій» в школах Чорнобаївського району.

Учні були активними учасниками, які висловлювали свою точку зору, щодо вибору професії, навчального закладу і ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю.

В ході тренінгу учням проведено тестування за методикою «Диференційно-діагностичний опитувальник» Є.О.Клімова. За результатами методики кожен учень, учасник заходу, дізнався про свої професійні вподобання.

Для визначення професійних інтересів з учнями проведено інтерактивні вправи «Клубок професій», «Мої вподобання» та продемонстровано інформаційні відеоролики з професій «Кухар;кондитер», «Тракторист - машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії А 1, А 2); водій автотранспортних засобів (категорія «С»)», «Електрозварник ручного зварювання».

Всі учні були задоволені, оскільки дізналися про свою професійну спрямованість і ознайомились з великим переліком професій та з'ясували, які навички та вміння треба мати для тієї чи іншої професії.

Учні отримали рекомендації про шляхи правильного вибору професії та запрошення до навчання в нашому ліцеї.

on 17 грудня 2019
Перегляди: 404