Всесвітній День боротьби зі СНІДом 2020

1 грудня 2020 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття проінформованості молоді про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема, ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, у ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей» проведено ряд заходів: 

  1. Анкетування учнів «Що я знаю про СНІД?»
  2. Година психолога «СНІД – загроза людству»
  3. Перегляд відеофільму з подальшим обговоренням «Життя на повну силу»
on 01 грудня 2020
Перегляди: 247