Тиждень толерантності 2022

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 14 по 18 листопада 2022 року в ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей» було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом «Толерантність - дорога до миру та співпраці».

 Впродовж тижня робота психологічної служби ліцею була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі учні ліцею приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного.  Були проведені виховні години, години спілкування «Дружній колектив: який він?», «Без толерантності немає дружби», «Толерантність врятує світ», анкетування «Наскільки я толерантний», лідерами учнівського самоврядування проведене інтерв’ю на найкраще визначення: «Толерантність – це…» 

Протягом тижня діяла ліцейна пошта: «Мені приємно тобі сказати…», завдяки якій учні, викладачі анонімно висловлювали свої думки. 

Серед учнів були розповсюджені буклети «Будь толерантним!». 

16 листопада всі бажаючі мали змогу взяти участь у акції «Дерево Добра». На листочках учні писали імена знайомих їм людей, котрі, на їх думку, чинять добро. На перерві учні взяли активну участь у колективній вправі «П’ять добрих слів». На вирізаних долоньках учні писали ім’я свого найкращого друга, на кожному пальці– позитивні риси свого товариша. Бажаючих було багато, адже одним із найпростіших методів прояву толерантності є вміння зробити приємне іншим.

Лідерами учнівського самоврядування проведене бліц - опитування «Міс та містер толерантність педагогічного колективу». В кінці  тижня були вручені грамоти і подяки за результатами проведеної акції.  

Проведені заходи дали можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність  врятує світ.

on 21 листопада 2022
Перегляди: 206