ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

 2604

В ці дні, в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, сталася жахлива аварія за всю історію ядерної енергетики. В довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Цей біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб евакуювали із зон забруднення.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

26 квітня в ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей» пройшов виховний захід «Гіркий присмак полину» присвячений річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Здобувачі освіти хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності , він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

on 26 квітня 2023
Перегляди: 100